• Hoppa till huvudnavigering
  • Hoppa till huvudinnehåll
logotyp

Oviken Havtorn

Marmelad, Juice, Nektar, Pulver

  • Hem
  • Om oss
  • Produkter
  • Recept
  • Försäljning
  • Om havtorn
  • Aktuellt

Havtornscurd

Anna Undin · 12 november, 2020

Curden är god som fyllning i rulltårta eller till marängsviss.

  • 2 dl (100 g) frysta havtorn 
  • 2 äggulor
  • 1/2 citron, saften av
  • 3/4 dl socker
  • 25 g smör, rumstempererat

Sjud havtornen i vatten några minuter. Mosa bären i en sil ner i en kastrull. Tillsätt socker och citronsaft. Sjud tills sockret löser sig. Ta av från plattan och vispa i äggulorna. Värm på medelvärme och rör till en krämig konsistens. Sila curden ner i en ren bunke. Tillsätt smöret och rör tills det smält. Förvara i kylskåp.

Recept

  • Share on Facebook Share on Facebook

Oviken Havtorn

E-post: hallom245@gmail.com | Tel: 070-337 57 30 | Copyright Oviken Havtorn © 2025 | Design Nordiska Stil